Uiteraard wil je met jouw SEO tekst zo goed mogelijk scoren, en om dit voor elkaar te boxen is het van belang om altijd te blijven experimenteren. Echter is het natuurlijk wel zaak dat je niet wordt geassocieerd met ‘spammy technieken’. Hieronder worden vijf technieken besproken om de vindbaarheid van je website te verbeteren, maar die je wel in de problemen kunnen brengen. Niet doen dus!

Veel zoektermen gebruiken in de titel van de hoofdpagina
Bovenaan in het tabblad van de browsers wordt de titel van de homepage weergeven. Deze titel is een van de onderdelen die Google meeneemt in de beoordeling van SEO webteksten. Je kan je daarom laten verleiden om veel zoektermen in de titel van de hoofdpagina te zetten, maar wees gewaarschuwd: als je dit doet is de kans groot dat Google jouw website markeert als spammy-website.

Het gebruiken van zoekwoorden in de meta beschrijvingen
Voor de meta beschrijvingen van websites geldt eigenlijk hetzelfde als bij vorig kopje beschreven. Bovendien is er veel onenigheid over het feit of de meta-informatie überhaupt nog wel een onderdeel is dat getest wordt op de inhoudelijke analyse van websites. Eigenlijk loop je dus alleen risico gemarkeerd te worden als spammy-website, deze techniek is dus niet erg voordelig.

Afbeeldingen de automatische naam laten behouden
Veel camera’s geven een afbeelding een ingewikkelde lange naam, dat haast lijkt op een code. Deze namen zijn erg nietszeggend en leveren bovendien geen enkele bijdrage aan de kennisoverdracht aan de bezoeker. Zorg er daarom altijd voor dat de afbeeldingen die je gebruikt een beschrijvende titel hebben en daarnaast voorzien zijn van een ALG-tag.

HTML-codes die fouten bevatten
Net als bovenstaande genoemde fouten, zorgen fouten in de HTML-code ook voor een spammy-uitstraling. Dit heeft tot gevolg dat je website een slechte beoordeling van Google krijgt, en dat wil je uiteraard voorkomen.

Geassocieerd worden met goedkope externe links
De laatste tip is om goed op te letten met externe links, met name links naar jouw SEO teksten. Zorg ervoor, en al helemaal wanneer je een zogeheten ‘specialist’ inhuurt, dat er geen goedkope links worden aangemaakt. Dit gebeurt namelijk vaak bij linkbuilders, die schakelen een website in die niets anders is dan een collectie aan links naar weer andere pagina’s . Wanneer dit gebeurt, gaat de waarde van jouw SEO tekst aanzienlijk omlaag.

Categorieën: Geen categorie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *