De decembermaanden komen er weer aan. Dat betekend voor veel mensen weer inkopen doen voor Sinterklaas en Kerst. Dit betekend echter ook dat je op moet letten waar je je aankopen doen om zo niet bedrogen uit te komen tijdens deze feestmaand. We hebben 5 tips opgesteld waar je op kan letten!

 1. Betaal met een creditcard
  Wanneer je betaald met een creditcard kan je altijd je geld terugvragen bij de creditcard maatschappij. Zij compenseren jou dan voor het geld wat je ‘verloren’ hebt en zij zullen dan een claim indienen bij de webwinkel.
 2. Koop geen producten die té laag geprijsd zijn
  Rond de decembermaanden zijn er altijd weer leuke acties en binnenkort komt ook weer Black Friday voorbij. Let echter op, met name op tweedehands websites, dat producten niet té laag geprijsd zijn, denk aan een nieuwe Playstation 4 voor 75 euro. Als het te mooi is om waar te zijn, dan is het dat vaak ook.
 3. Afterpay
  Bij veel winkels heb je de mogelijkheid om achteraf te betalen met afterpay. Hierbij krijg je eerst je bestelling waarna je een factuur krijgt, deze moet je dan na 14 dagen betalen.
 4. Controleer de domeinnaam
  Wanneer je een domeinnaam niet helemaal vertrouwd, controleer het dan eens met WHOIS, hiermee kan je bij elke domeinnaam zien hoe lang deze actief is.
 5. Uitkijken met overmaken naar het buitenland
  Koop je wel eens iets op Marktplaats en vraagt diegene of je het geld naar een buitenlands rekeningnummer wilt overmaken? Kijk dan goed uit en controleer dan altijd deze persoon voordat je het overmaakt. Wil je bij een buitenlands webshop betalen? Kijk dan vooral naar reviews op externe websites. Sommige buitenlandse webwinkels zijn prima betrouwbaar, echter zullen andere minder betrouwbaar zijn of zeer lange verzendtijden hebben.

Happy shopping!

Categorieën: Blog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *