Betrouwbare webwinkels voor muzikanten

Het kopen van instrumenten gaat tegenwoordig vaak online. Vroeger gingen muzikanten vaak naar een fysieke winkel om audio spullen aan te schaffen. Door de komst van het internet en de populariteit van online bestellen, zijn er veel audio webshops bijgekomen.

Maar waar moet je op letten als je bij een webshop instrumenten koopt? In dit artikel geven we een aantal tips en leggen we je meer uit over het online kopen van instrumenten.

Advies websites

Los van de grote webshops zijn er vergelijking websites net zoals Tweakers en Inside Audio instrumenten die je helpen bij het kiezen van de juiste webshop. Op deze websites krijg je meer informatie betreft de producten. Het voordeel van deze websites is, dat je onafhankelijk advies krijgt. Webshops kunnen soms producten aanprijzen waar het hoogste marge op zit.

De Nederlandse webshops

In Nederland zijn er veel webshops beschikbaar. De grootste naam is toch wel Bax Shop. Daarna komen webshops als Frits Events, Tone Control, Key Music en Thomann uit Belgie. Het is aan te raden om bij alle webshops eens te kijken naar de prijzen en de verzendkosten. Het zijn allemaal vrij erkende webshops, dus bestel er gerust je producten. Met kleinere winkels heb je de kans dat de service minder goed is of de garantietermijn is korter.

Kopen als bedrijf

Als je namens een bedrijf koopt kan het zijn dat je minder garantie hebt op producten. Het kan ook zijn dat je producten niet zomaar mag retoursturen. Kijk als bedrijf daarom altijd goed naar de voorwaarden van een webshop.

Het juiste product

Omdat je online koopt, weet je niet precies hoe het product fysiek is en eruitziet. Kijk daarom goed waarom je iets precies nodig hebt. Heeft het bijvoorbeeld alle aansluitingen en de juiste aansluitingen voor jou set-up? Bekijk reviews en de specificaties nauwkeurig!

Waar moet je opletten bij het kopen van instrumenten online?

  • Retourtijd
  • Garantie
  • Verzendkosten
  • Retourkosten
  • Klantenservice
  • Prijzen vergelijken
  • De voorwaarden indien je een bedrijf bent
Categorie├źn: Blog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *