bolIn 1999 werd bol.com opgericht samen met andere vestigingen zoals onder andere Duitsland, Nederland, zweden, Italië en China. De naam ‘BOL’ staat voor: Bertelsmann On-Line. Drie Duitse aandeelhouders namen bol.com over en van 2009 tot 2012 werd het bedrijf beheerd door een Nederlandse  investeringsmaatschappij. In het jaar 2012 is bol.com weer overgenomen voor 350 miljoen euro door Ahold. Sinds 2010 is de webshop ook in België te gebruiken.

Wat voor een winkel is Bol.com
Met meer dan 1.000 werknemers heeft bol.com alleen een webshop, en heeft dus geen enkele winkelvestiging.

Welke producten verkopen ze
In de webshop zijn veel verschillende producten te vinden. Het assortiment is heel erg breed. Ook verkoopt bol.com tweedehandse producten die in goede staat zijn. Tweedehandse producten kunnen ook door klanten zelf worden verkocht op de webshop.

Service
Verzending bij bol.com is gratis vanaf 20 euro, anders kost het 2,50 per bestelling, tenzij je lid bent van Select, dat houd in dat je een eenmalig een bedrag overmaakt en daardoor een heel jaar lang voordeling gebruik kan maken van gratis verzendkosten als het artikel een select-artikel is. Als een klant vragen heeft is er een online forum waar veel gestelde vragen op beantwoord zijn. Er is ook nog een optie om online te chatten met een medewerker, of er kan gebeld worden 24 uur per dag, 7 dagen in de week.