coolblueCoolblue is begonnen als studentenbedrijf door een vriendengroep die bestond uit Pieter Zwart, Bart Kuijpers en Paul de Jong. In het jaar 2002 opende Coolblue zijn eerste echte website, en in 2003 zelfs hun eerste winkel die plaats vond in Rotterdam. Tot en met nu is het bedrijf steeds bekender geworden en hebben ze al veel verschillende producten aan allemaal verschillende klanten verkocht.

Wat voor een winkel is Coolblue
Met 8 fysieke winkels en meer dan 297 specialistische shops in Nederland en België is Coolblue een zeer groot en bekend bedrijf. Het assortiment is heel breed en je kunt er voor bijna al je eisen terecht. Coolblue is dit jaar uitgeroepen tot de beste webwinkel van 2017 en heeft daarom ook 3 awards mogen ontvangen.

Welke producten verkopen ze
Coolblue heeft een heel divers assortioment en hebben al hun producten in verschillende categorieën verdeeld, dus is het zowel wat een klant zoekt makkelijk te vinden op de webshop of in de winkel. Ook bestaan “tweedekansproducten” op de Coolblue website. Dat houdt in dat er producten weer opnieuw worden verkocht doordat klanten het product terug gestuurd hebben en nog goed te gebruiken is. Op zulke producten zitten korting zodat ze alsnog verkocht kunnen worden en weer door andere klanten gebruikt kunnen worden.

Service
Bestellen en retourneren kost niks extra’s bij Coolblue. Voor 23:59 besteld, is de volgende dag gratis thuisbezorgd. De klantenservice is makkelijk te bereiken. Er staan al veel gestelde vragen die beantwoord zijn op de website zelf, en anders is er altijd contact te krijgen via social media, en klanten kunnen altijd terecht voor vragen in de winkel.