Jij wilt je eigen bouwbedrijf starten maar weet niet hoe? Door stapsgewijs te werk te gaan, kun je snel en veilig een eigen bouwbedrijf opzetten. Er is een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Natuurlijk helpt de Kamer Van Koophandel je op weg, maar wij hebben de belangrijkste aandachtspunten voor je op een rijtje gezet. Lees hieronder verder en begin vandaag nog met het starten van je eigen bouwbedrijf.

Stap 1: papierwerk en regelgeving

Heb je alles geleerd van je vader en denk je wel een eigen bouwbedrijf te kunnen starten? Dan kom je van een koude kermis thuis. Want om een eigen bouwbedrijf te beginnen zal je een diploma nodig hebben. Dit kan bijvoorbeeld het KOB diploma zijn. Wil je ook zelf als onderaannemer in dienst gesteld worden? Dan zul je ook nog een VCA certificaat nodig hebben. Dit certificaat is bedoelt om veiliger te werken en de ongevallen te verminderen.

Stap 2: het gereedschap
Misschien heb je al een hoop gereedschap in huis, maar als je je eigen zaak hebt, is het van belang om echt alles in huis te hebben. Welke investeringskosten zullen en er zijn en welk gereedschap heb je allemaal nodig? Zorg ervoor dat je het belangrijkste gereedschap als eerste aanschaft. Maar nog belangrijker is het om alles in te slaan. Het is uiteraard een investering. En die is het meer dan waard als je bedrijf eenmaal loopt.

Stap 3: de werkkleding
Naast gereedschap is het van belang goede werkkleding te hebben. Zo kun je een t-shirt met logo en een werkbroek kopen. Denk er wel om dat je niet één dag per week werkt en dus meer dan één shirt en één broek nodig hebt. Zo kom je aan het einde van de week alsnog fris en fruitig bij je nieuwe klussen aan. Daarnaast is werkkleding van hoogstaande kwaliteit een pré. Herock werkkleding is sterk en heeft een uitgebreid assortiment waar je voor iedere tak in de bouw geschikte werkkleding hebt.

Stap 4: de juiste partners
Als je eenmaal alles op een rijtje hebt voor je bedrijf, is het van belang om de juiste partners om je heen te verzamelen. Als jij bijvoorbeeld wordt gevraagd voor het bouwen van een nieuwe serre, zal je opdrachtgever misschien vragen of je iemand kent die een mooie vloer in die serre kan leggen. En misschien zelfs wie de wanden kan beschilderen. Raad dan de juiste partners aan en maak een bekwame indruk. Maar vergeet het papierwerk, de juiste kleding en het gereedschap niet!

Categorieën: Geen categorie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *