Mediamarkt is in het jaar 1979 opgericht door vier Duitse ondernemers. Na tien vestigingen in Duitsland te hebben opgebouwd, zijn de ondernemers gaan uitbreiden tot over de grens. In het jaar 1999 werd in Nederland de eerste Mediamarkt winkel geopend in Rotterdam. Inmiddels is dat al opgelopen naar vijftig vestigingen en staan er wel meer dan vijfhonderd winkels verspreid over zeven landen in heel Europa.

Wat voor een winkel is Mediamarkt
Bij Mediamarkt wordt er gekeken naar de prijs van andere websites waar hetzelfde product op wordt verkocht. Als het product goedkoper is bij een van de sites met wie zij vergelijken, wordt de prijs in de winkel en webshop aangepast zodat je er niet te veel betaald.

Welke producten verkopen ze
De producten die te koop zijn bij Mediamarkt zijn met uitzondering van een paar producten zoals kleding en accessoires voornamelijk elektronisch. Het assortiment bij mediamarkt erg groot en heeft veel verschillende keuzes in producten.

Service
De verzendkosten bij Mediamarkt zijn gratis vanaf een bepaald bedrag. De tijd van leveren van de bestelling is verschillend bij het soort product besteld wordt. De klantenservice is makkelijk te bereiken. Op een forum is antwoord gegeven op veel gestelde vragen, en voor verdere vragen is Mediamarkt altijd bereikbaar via social media en het telefoonnummer wat op de website wordt aangegeven.