De wereld van het drukken van boeken is de laatste jaren drastisch veranderd. Vroeger was de markt van het schrijven van boeken voornamelijk bezet met ervaren schrijvers. De gedachte was dat wie ook wilde gaan schrijven eerst veel ervaring nodig zou moeten hebben. Met de komst van het internet is dit drastisch veranderd.

De veranderende markt van uitgeverijen

Bij het uitgeven van een boek komt er veel kijken. Dat is de reden waarom er wordt samengewerkt met een ervaren uitgeverij. Echter blijkt al snel dat je een investering moet doen voor de samenwerking met de uitgeverij en dat je uitgeverij veel controle overneemt van jouw boek. Na de financiƫle situatie goed door te kijken ontdek je dat je zelf eigenlijk helemaal niet zoveel overhoud op je eigen boek.
Het internet heeft ervoor gezorgd dat het gemakkelijk wordt voor iedereen om informatie aan andere mensen aan te bieden. Iedereen is in staat om een eigen blog te maken of voor een gunstige prijs te laten maken. Maar wat nou als je toch nog een boek uit wilt geven naast je website, maar je niet zit te wachten om alle rompslomp op de hals te halen? Dan kies je voor een betrouwbare uitgeverij waar je prettig mee kunt samenwerken, zoals Pumbo.nl.
Pumbo is namelijk het eerste self publishing platform van heel Nederland. Je kunt hier alles bekijken over Pumbo. Waar het bij hun om gaat is dat de publisher wel de controle en de zeggenschap behoudt over zijn of haar eigen boek. Om die reden wordt er bij iedere klant gekeken naar een persoonlijke oplossing, of het nou gaat om boeken drukken in grote oplage, printing on demand of het uitbrengen van een ebook. Er wordt zelfs ondersteuning gegeven bij het schrijven van het boek zelf.

Categorieƫn: Blog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *